Tarinat

Pelottaa ja hävettää - jotain tarttis tehä

 

Minua ei ole pelottanut itseni nolaaminen enää pitkään aikaan - joko onnistun ja siitä muodostuu hauska tarina tai sitten epäonnistun ja siitä muodostuu ratkiriemukas tarina. Sen sijaan olen aikalailla kauhuissani kun katson mihin suuntaan yhteiskuntamme nokka osoittaa kuinka suuntaa yritetään kevään vaalimenestystä vaarantamatta varovaisesti muuttaa niillä keinoilla, jotka eivät ole tähänkään mennessä toimineet.

Suomen on rakennettava uudestaan menestyksen pohja, eikä meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin työn ja yritteliäisyyden tie. Meitä ei auta alati paisuva julkinen sektori tai ne loputtomat selvitykset ja raportit, jotka pohtivat mistä kilpailukykyä voidaan ammentaa lisää. Vanhan asian saattohoitajat lisäävät byrokratiaa, ja pumppaavat lapsenlapsein maksettavaksi jäävää rahaa vanhojen alati paisuvien  rakenteiden ylläpitoon.

Valtionvarainministeriö perustaa ensi vuoden budjetin kasvuennusteelle, jolla ei ole todellisuuspohjaa, hallituksen toimet nuorisotyöttömyyden nujertamiseksi johtavat nuorisotyöttömyyden kasvuun noin kolmanneksella ja aika harva TEM:läisistä tuntuu olevan kiinnostunut siitä miten työllisyys kehittyy. Minusta tämä on röyhkeää, välinpitämätöntä ja mikä pahinta täysin tarpeetonta. Meitä ei pelasta itsellemme valehteleminen eikä velaksi eläminen. Pikavippien ottaminen on sama kuin pissaisi talvipakkasella housuun. Maan päättäjät elävät ja valmistautuvat tulevan kevään vaaleihin. Seuraavat neljä vuotta kuljetaan keltaisissa jäätyneissä housuissa.

Voimme menestyä yhdessä, kunhan annamme enemmän tilaa niille, jotka ovat intohimoisia. Päästämme irti yritteliäisyyden hengen, voiman ja ilon. Meidät nostaa tästä yksilöt jotka uskovat itseensä, ottavat askeleen, lopettavat pohtimisen ja ryhtyvät toimeen. Tarvitsemme ihmisiä, jotka uskovat itseensä, suuntaavat eteenpäin ja luovat energiaa ympärilleen. Tarinoita näistä tyypeistä kerrotaan Taivas+Helvetti kirjoissa, ne inspiroivat ja luovat toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Kirja osoitti toimivuutensa jo ensimmäisellä tuotantokaudella. Asetimme marathontavoitteen, johon kukaan ei uskonut.

Nyt olemme kuitenkin  juosseet jo pitkälle yli puolivälin. Jäljellä on enää yksi vaivainen kuolemanlaakso ja loppurutistus. Syksyn aikana olemme keränneet yhteen ihmisiä ja yhteisöjä, jotka ovat mahdollistaneet meille liki 40 000 nuoren kohtaamisen ja Taivas+Helvetti-kirjan lahjoittamisen. Ikäluokan koko on noin 60 000 nuorta. Tavoitteesta puuttuu enää 20 000 kirjaa. Olemme niin lähellä, mutta olemme kuitenkin niin kaukana. Sampo Kaulanen sanoi: “yritthäjän hommissa se on niin, että jos on matematiikka nelonen, niin uskonnon tulee olla kymppi.” Asiat ovat kiinni enemmän uskosta, tahdosta ja asenteesta kuin osaamisesta. Tekemällä oppii.

Valtavan moni on jo lähtenyt mukaan ja tehnyt enemmän kuin voisin koskaan pyytää ja kuvitella. Kiitos  Riikka ja Sari . Kiitos Kaisa.  Kiitokset Yksityisyrittäjäin ja Paulon säätiöille. Haluan sydämeni pohjasta kiittää teitä kaikkia, sillä ilman teitä emme olisi näin pitkällä. Nyt on viimeisen rutistuksen hetki, jos haluamme vaikuttaa kokonaiseen ikäluokkaan nuoria tulevan talven aikana. Taivas+Helvetin idea perustuu matematiikkaan, jossa 1+1=3. Sinä ostat yhden tai sataa kirjaa lahjaksi yrityksen sidosryhmille tai omille kavereille. Me lahjoitamme toisen kirjan tai toiset sata nuorille. 

Yhteistyössä

Rainmaker
comments powered by Disqus