Tarinat

Taivas + Helvetti Helsinki - Ilman toista ei ole toisen menestystä

Yrittäminen on kuitenkin haastavaa yksin. On vaikeaa perustaa yritys ilman muiden tukea ja yhtä lailla on vaikeaa levittää yrittäjyyden sanomaa yksin. Siksi teidän kaikkien apu on tarpeen.

Jäljellä on 109 päivää toisen Taivas + Helvetti -kirjan julkaisuun. Varsinainen työ on kuitenkin alkanut jo kauan sitten ja se konkretisoitui eilen Helsingissä, tapahtumakeskus Telakalla. Noin 650 ihmistä oli kuuntelemassa, kun kuusi yrittäjää kertoivat tarinansa yrittäjyydestään, sen alusta, vaikuttimista ja etenemisestä. Mukana olivat Kim Väisänen (Blancco), Evon Söderlund (Huone), Sara Nyyssölä (We Started This), Laura Hyvärinen (Ruukki), Susanna Rantanen (Hee.bo & Emine) ja Kalle Freese (Freese Coffee & co.). Tapahtuman tunnelmia voi käydä selaamassa Twitterissä ja Instagramissa hashtagilla #taivasjahelvetti. 

Tuskin kenellekään jäi epäselväksi, kuinka tärkeää tuen saaminen työssään on kaikille yrittäjille. Tuli tuki sitten entiseltä työnantajalta tai omalta isältä, on sen arvo mittaamatonta. Harva yrittäjä tekisi työtään ilman muita ihmisiä. Kalle Freeselle esimerkiksi vanhempien tuki oli niin henkisesti kuin myös taloudellisesti korvaamatonta: Kalle pääsi takaisin kotiin asumaan, kun hän avasi oman kahvilansa eikä varaa vuokran maksamiseen enää ollut. Kuten Evon Söderlund totesi, ei menestystä ole ilman muita ihmisiä. Yhtä lailla myöskään positiivisen mielikuvan levittäminen yrittäjyydestä ei ole vain yhden ihmisen käsissä - se tehdään yhdessä.

Liekin levittäminen saatiin jo hyvään vauhtiin eilen, kun tapahtuman aikana toisesta Taivas + Helvetti -kirjasta tehtiin 1026 ennakkotilausta. Työ kuitenkin jatkuu ja kuten Mika Mäkeläinen totesi, ei hän voi levätä ennen kuin 60 000 nuorta, kokonainen ikäluokka, on saanut oman kirjansa. Matkaa on vielä kuljettavana, mutta mikään ei ole mahdotonta. Tavoitteena on saada liekki roihahtamaan täysillä. Hankkeeseen voi osallistua ennakkotilaamalla kirjan verkkosivuilta.

Helsinki ei kuitenkaan ole ainoa paikka, jonne liekkiä ollaan levittämässä. Tavoitteena on jakaa sanomaa ympäri Suomen ja kiertue tämän toteuttamiseksi alkaa elokuun lopussa. Seuraava aluetapahtuma on Tampereella 28.8 ja sieltä eteenpäin matka jatkuu syyskuussa Turkuun ja Ouluun. Lokakuussa vieraillaan Lappeenrannassa ja Kuopiossa, marraskuussa Seinäjoella ja Lahdessa. Kiertue päättyy 3.12 sinne, mistä se alkoikin - Helsinkiin. Tervetuloa mukaan muuttamaan Suomea Taivas + Helvetti -porukan kanssa!  Taivas + Helvetti Vol. 2 kirjan yrittäjä Pekka Hyysalo haastoi videolta kaikki mukaan Fight Back juoksuun 6.9. Turussa. Ilmoittaudu mukaan.

Ja muuten, mietityttääkö, mitä antaa koulunsa päättävälle nuorelle lahjaksi? No, miltä kuulostaisi Taivas + Helvetti?

Yhteistyössä

Rainmaker
comments powered by Disqus