Tarinat

Yrittäjyyden Taivas

Emme ole maailmassa tai sen koommin yritysmaailmassa yksin. Voimme auttaa, kannustaa, tehdä mahdottomalta tuntuvia asioita, opettaa ja antaa vertaistukea. Kun unelmat kaatuvat ja pitää keksiä uusia lähtöjä.

Uskon, että Suomi ei tarvitse enää puheita, selvityksiä ja raportteja yrittäjyydestä ja syrjäytymisen ehkäisemisestä. Tarvitsemme konkreettisia tekoja, näkymää siitä, miten asiat voisivat olla, miten niihin voi vaikuttaa omilla teoilla - silloinkin, kun mikään ei näytä olevan mahdollista.

Monipuolinen yrityskanta pitää talouden paremmin tasapainossa, koska se jarruttaa menestyksen kertymistä yhä harvempien ihmisten käsiin – mikä aiheuttaa yhä suurempia yksittäisiä riskejä koko taloudelle. Jokaisen panosta tarvitaan.

Maailma ei ole koskaan ollut rikkaampi ja samalla näin pahasti velkaantunut. Me emme osaa käsitellä runsautta, toimimme paremmin puutteen alla. Tietoa on enemmän kuin koskaan. Paradoksaalisesti maailma on vähemmän ennustettava kuin ennen, mutta samalla se on täynnä uusia ja valtavia mahdollisuuksia meille kaikille.

Taivas + Helvetti Vol. 1 -kirja osoitti tarinoiden voiman. Se oli osoitus myös siitä, miten kuilun reunalla käyminen kasvattaa. On kaikkien oikeus kuulla yrittäjien tarinoita ja inspiroitua niistä. Siksi lahjoitamme tänä vuonna yli 14.000 kirjaa opintonsa päättäville nuorille. Eli yhden jokaista myytyä kirjaa kohti, ja nämä lahjoitukset jatkuvat. Lahjoituskirjojen vaikutus näkyy jo: “Tajusin, että yrittäjätkin ovat vain ihmisiä, eivät mitään superihmisiä”, kertoi Vaskivuoren lukion abiturientti kokemuksistaan.

Kirjan lukijat ottivat kirjan vastaan upealla tavalla. Tai pikemminkin: eivät vain ottaneet vastaan, vaan osallistuivat. Puhuivat, jakoivat tarinoita ja kokemuksia sosiaalisessa mediassa, lähettivät palautetta. Kiitos siitä. Ilman lukijoiden aktiivisuutta T+H- ilmiö ei olisi ikinä ollut mahdollinen.

Toivon, että tarinoiden kautta  ymmärrämme, että meissä kaikissa on potentiaalia tehdä asioita omista lähtökohdista ja toteuttaa omia unelmiaan.

Mika Mäkeläinen

Yhteistyössä

Rainmaker
comments powered by Disqus