Yrittäjät

Johanna Soilu: Ahkera sydän

Johanna kertoo tarinansa Taivas+Helvetti Vol. 2 kirjassa. Kirjan voit tilata ennakkoon tästä.

Joutsan Joutopäivät on viidentuhannen asukkaan keskisuomalaiskunnan ykköstapahtuma. Kesän 2008 Joutopäivät on annettu jyväskyläläisen mainostoimiston Tuotantokoplan tuotettavaksi. Tuotantokoplassa tapahtumasta vastaa 23-vuotias Johanna Soilu.

Soilu on oman kylän tyttö, joka tuntee ihmiset ja tapahtuman. Jo 16-vuotiaana hän on ollut juontamassa Joutopäiviä. Silloin Soilu nukkui pommiin ja kiirehti hädissään tapahtumapaikalle. Oli helle, lava vuorattu mustalla. Soilu pyörtyi lavalle.
Tänä vuonna kaikki sujuisi loistavasti; sitä varten Soilu on tehnyt paljon töitä. Joutsan Joutopäivät on suurempi kuin koskaan, ja lauantai huipentuisi siihen, kun lavalle nousisivat CMX ja YUP.
Soilu on se, joka järjestää. Hänellä on langanpäät, hän tietää jokaisen yksityiskohdan. Kaikilla on asiaa juuri hänelle. Puhelin soi taukoamatta.
Lauantai on pitkä ja vilskeinen. Pientä säätöä on tietysti ollut, mutta ei mitään sellaista, mitä Soilu ei olisi saanut ratkaistua. Ilta alkaa viiletä. Puoli yhdeltätoista CMX kapuaa lauteille. Samaan aikaan lavan eteen kaartaa ambulanssi. Se tulee hakemaan krampeissa kouristelevaa Johanna Soilua.
Hoitaja pyytää arvioimaan asteikolla yhdestä kymmeneen, kuinka kova kipu on. Kymmenellä mentäisiin suoraan leikkaussaliin. Siksi Soilu ei sano sitä.
Kohtaus on saanut alkunsa ruisleivästä, jonka hän on syönyt illan tultua.
Sillä hän ole muistanut syödä sitä ennen moneen päivään. Eikä nukkua. Joutopäivien valmistelija ei ole ennättänyt olla jouten yhtään hetkeä.
Kalium-arvot ovat nollassa. Suoneen tiputettava ravinneliuos antaa elimistölle mäkistartin. Krampit saadaan hellittämään.
Seuraavana aamuna puoli kuudelta aamulla sairaalassa Soilun puhelin soi. Soittaja on kunnanjohtaja Harri Nissinen, joka kysyy, kuka hoitaisi Joutopäivien järjestelyt loppuun.
"Minä", Soilu vastaa.
Seitsemään mennessä hän on jo lähtenyt sairaalasta hoitamaan hommia.

INFO

Syntynyt: 1985, Heinolan maalaiskunta

Koulutus: Tradenomi luovien alojen erikoisammattitutkinto tapahtumatuottaja 

Yritys: Fashion unit

Liikevaihto: 376 000 euroa (18kk päättyi 30.6.2013)

Liiketulos: -18 700 euroa

Yhteistyössä

Rainmaker
comments powered by Disqus