Yrittäjät

Susanna Rantanen: itsekäs unelma

Uudessa paritaloasunnossa on vietetty perinteistä perhejoulua. Susanna Rantasen ja hänen miehensä luokse ovat tulleet kummankin vanhemmat ja Rantasen sisko perheineen. Helmikuun lopussa syntyneelle pienelle poikavauvalle joulu on ollut ensimmäinen. Isäntäperheen äiti havahtuu valveille ennen muita, ja silloin hän, yhtäkkiä, on varma. Rantanen kihisee halusta jakaa päätöksensä miehelleen. Kauan hän ei malta odottaa, kunnes herättää miehensä. Nyt se on selvää, Rantanen sanoo vielä uniselle puolisolleen. Hän ryhtyisi yrittäjäksi! 

Management Eventsiin haettiin aina tietynlaista tyyppiä. Jos jostain piti tinkiä, mieluummin tingittiin kokemuksesta: se, että on toiminut viisi vuotta myynnissä, ei tee vielä hyvää myyjää.
Rantanen oli myös törmännyt hankaluuksiin, kun hän oli lähestynyt kansainvälisen laajentumisen myötä ulkomaisia rekrytointifirmoja. Ne eivät pystyneet vastaamaan Management Eventsin tarpeisiin.
Heebo on kuin hienovarainen deittipalvelu, jossa yritykset ja työntekijät etsivät täydellistä matchiä. Se on paljolti softaa. Eikä Susanna Rantasella ollut minkäänlaista kokemusta softabisneksestä.
Olisi pitänyt.
Siihen yritys oli kaatua.
Rantasen on vaikea hyväksyä kompromisseja ja ymmärtää sitä, että jokin ei ole mahdollista tai maksaa aivan järjettömiä summia. Hän sanookin, että opettelisi itse koodaamaan, jos vain ehtisi.
Koska Rantanen ei itse pystynyt tarkistamaan alihankkijan tuottamaa koodia, hän käytti hyväkseen asiantuntijaa. Hyväksyntä tuli. Seuraava alihankkijakumppani oli kuitenkin sitä mieltä, että koodin laatu ei vastannut odotuksia. Oliko Heebolle myyty sekundaa? Vai oliko koodi jäänyt tarkistamatta? Vai oliko uudella alihankkijakumppanilla kaupallisessa mielessä turhan korkeat vaatimukset koodille?
"Ohjelmistoa jouduttiin korjaamaan ja päivittämään, budjetti alkoi ylittymään."
Tekninen osaaminen täytyi keskittää omaan tiimiin.
Helmikuussa 2013 Heebon tulevaisuus näytti valoisalta. Tarjouskanta oli yli satatuhatta euroa, ja näppituntumalta tarjoukset johtaisivat tilauksiin kovalla prosentilla.

Yhteistyössä

Rainmaker
comments powered by Disqus